Filtrare dupa

Producator

Producator

Format

Format

Finisaj/tratament

Finisaj/tratament

Sistem de imbinare

Sistem de imbinare

Strat de uzura (mm)

Strat de uzura (mm)

Grosime totala (mm)

Grosime totala (mm)

Pretabil pentru

Pretabil pentru

Clasa de foc

Clasa de foc

Tip parchet

Tip parchet

Suprafata

Suprafata

Sector

Sector

Esenta lemn

Esenta lemn

Format placa parchet

Format placa parchet

Parchet

Subcategories

Se afiseaza 1-15 din 15 produs(e)

Filtre active

Cand pleci de acasă sa gasesti parchetul tau, este clar că iubești lemnul, că iubești frumosul și ca nu urmează sa iti amenajezi camera din căminul studenției. Parchetul triplu stratificat, parchetul dublu stratificat și parchetul masiv nu sunt pentru oricine și pentru oriunde, sunt doar pentru oamenii cărora le place să trăiască în armonie cu natura, le plac lucrurile autentice și reale.

La fel ca în dragoste si cu parchetul trebuie sa fii delicat, atent si sa faci alegerea cea mai buna de la început. 

Parchet din lemn este un pleonasm! Parchetul nu poate fi decât din lemn! Ca sa poata purta denumirea de parchet, conform normativului EN13489/2017 , produsul trebuie sa aiba un strat de uzura de minim 2.5 mm din material de lemn nobil. Celelalte materiale care imită parchetul, cum ar fi laminatul, plăcile ceramice care imită scândura, sau plăcile din vinil, nu sunt decât o butaforie ce încearcă să redea aspectul autentic al parchetului.

Nu întâmplător cuvântul parchet, cu înțelesul de podea de lemn, este omonim cu denumirea de parchet cu înțelesul de camera intr-un tribunal, ambele cuvinte au aceeași rădăcină. Sala de la Versailles in care își desfășurau activitatea procurorii și care era placata pe podea cu bucăți mici de lemn îmbinate în "nut și feder" purta denumirea de parquet.

Parchet masiv

Parchetul masiv a apărut în urma cu mai multe sute de ani, ca o podea, formata din mici bucăți de lemn îmbinate ca un puzzle. Aceste bucăți de lemn au pe toate laturile elemente de îmbinare de tip " lambă și uluc " sau " nut si feder " cum mai sunt denumite. Practic, diferenta dintre dușumea si parchet este data de doua elemente: aceste îmbinări care sunt obligatorii pe toate laturile lamelei, pe care le găsim la parchet si dimensiunile plăcii.

 In cele mai somptuoase clădiri și amenajări poți găsi parchet masiv. In Romania, parchetul masiv s-a folosit în palatul Peleș, Palatul Culturii de la Iași, Muzeul Brukenthal, Palatul Regal al României, Palatul Cantacuzino de la Bușteni, Palatul Știrbei de la Buftea, Palatul Micul Trianon, Palatul Parlamentului. O alta multitudine de spatii au fost înnobilate cu pardoseli placate cu parchet masiv.

Parchet stratificat

Parchetul stratificat a apărut ca urmare a nevoii de stabilitate a plăcii de parchet cât și ca urmare a nevoii de a proteja pădurile si natura și a folosi lemn intr-un mod cât mai responsabil. Parchetul masiv poate avea dilatări de pana la 5% pe lățimea fibrei și 3 % pe lungime, cauzate de diferențele de temperatura, umiditate sau punct de rouă. Odată cu folosirea din ce în ce mai mult în construcții comerciale sau rezidențiale a betonului, care este un material osmotic, a aparut necesitatea ca aceste dilatări ale lemnului sa fie estompate și acolo unde s-a putut, chiar anulate. Practic, parchet triplu stratificat este acel parchet realizat prin montarea a trei straturi de lemn lipite, cu fibrele indreptate perpendicular unele pe celelalte. Astfel, când unul dintre cele trei straturi de lemn are dilatări pe lungime sau pe lățime, celelalte doua contrabalanseaza aceste dilatări, ele având fibrele îndreptate într-o cu totul altă direcție iar necesitatea dilatarii lor fiind cu totul alta.

Odată cu dezvoltarea sistemelor de încălzire în pardoseala din spatiile rezidențiale, a apărut și nevoia unui finisaj din lemn cu un transfer termic foarte ridicat și foarte stabil la diferențe de temperatură si șocuri termice.

Urmand aceste cerinte a apărut parchetul dublu stratificat, parchet pentru încălzire în pardoseală , care este caracterizat prin câteva particularități: 

In primul rand placile de parchet dublu stratificat au o grosime mult mai mică, pentru a realiza un transfer termic optim. 

In al doilea rand,  dimensiunile plăcilor de parchet pentru incalzire in pardoseala trebuie sa fie mai mici, pentru a evita dilatarile si rosturile ce pot apărea între lamele. 

O alta particularitate a parchetului dublu stratificat, potrivit pentru incalzirea in pardoseală este aceea că îmbinarea lamelelor se face doar în sistemul "lamba si uluc" sau cum mai este numit " tongue & groove" (t&g) si niciodată printr-un sistem click sau similar cu acesta. S-a ales această variantă de imbinare pentru a te obliga la monjat să lipești lamela de parchet pe întreaga suprafață și astfel să realizezi un transfer termic bun, prin formarea acestui sistem compact.

In ultima perioadă, parchetul a inceput sa fie folosit în mult mai multe spații diferite decat pana acum. Dacă până în urmă cu câțiva ani parchetul era folosit numai în spatiile elegante ale unei amenajări, in ultima vreme observăm o diversificare a spatiilor in care a început sa fie utilizat parchetul. Astfel a apărut parchet pentru baie, parchet pentru bucătărie, parchet sportiv, parchet rezistent la apă, parchet industrial,  parchet pentru trafic extrem, parchet pentru dans, parchet de expoziție, parchet pentru scări si lista poate continua.

Chiar si in spatiile umede a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat parchetul. Cand ne gandim la parchet pentru baie, destinat acestor spatii, vorbim despre un parchet foarte bine sigilat. Aceasta sigilare se realizeaza fie prin folosirea unui silicon special la imbinarea dintre lamele sau folosirea garniturilor din cauciuc aplicate din fabrica, fie cu diverse modalitati de sigilare ale imbinarilor, dar si a spatiilor perimetrale de langa perete, pentru a nu patrunde umezeala. In spatiile umede in care nu folosim dusuri, cum sunt baile de servici, se comporta foarte bine un parchet uleiat. La acest parchet uleiat refacerea stratului de ulei se face periodic, pentru a mentine suprafata de lemn saturata.

Mai nou, in spatiile de gatit se foloseste parchet de bucatarie. Acest tip de parchet nu este neaparat un produs special destinat acestor spatii. Este suficient sa se foloseasca un parchet uleiat, la fel ca in cazul parchetului de baie si astfel suprafetele saturate cu ulei sa nu permita apei sa ajunga in stratul de lemn si nici grasimilor folosite in bucatarie, care pot ajunge pe suprafata in mod accidental.

Parchet sportiv

In cadrul amenajarilor rezidentiale, noul trend este de a creea spatii exclusive pentru practicarea sporturilor sau a dansului. In aceste spatii se foloseste parchet sportiv, care este o podea cu cerinte tehnice specifice. Parchetul sportiv sau parchetul pentru dans trebuie sa aiba doua particularitati: sa fie mai inainte de toate o pardoseala flexibila, care poate absorbi socuri, astfel protejand incheieturile si ligamentele persoanelor care fac sport pe aceasta suprafata, iar in al doilea rand trebuie sa fie un parchet special din punct de vedere al coeficientului de alunecare. Parchetul sportiv trebuie sa permita alunecarea cu piciorul incaltat in cazul in care anumite exercitii si sporturi cer acest lucru, dar trebuie sa aiba si un coeficient de antialunecare bun, pentru a nu se produce accidente pe acest parchet sportiv.

O cerinta aparte intervine in cazul in care folosim parchet sportiv pentru squash sau pentru sporturi care se practica cu mingea. In acest caz parchetul trebuie sa fie elastic dar suficient de ferm pentru a putea sari mingea pe el. 

Exista parchet rezistent la apa care este folosit in zonele de spa si wellness . Parchetul rezistent la apa se obtine fie prin impregnarea cu rasini a stratului de lemn fie prin sigilarea rosturilor cu click sealer.

Parchet industrial

In perioada victoriana industia a inceput sa se dezvolte si implicit au aparut si spatii speciale pentru acest lucru. Era nevoie si de o pardoseala care trebuia sa fie calda si elastica pentru ca oamenii lucrau timp indelungat pe ea, dar si rezistenta la socurile mecanice din zona de productie. In aceste spatii gasim parchet industrial sub doua forme: parchet industrial pe cant inalt sau lam,  parchet si parchet industrial cu fibra verticala. Acest parchet industrial este format din cuburi de lemn montate cu fibra indreptata in sus pe un pat de nisip. Acest tip de parchet industrial era facut din lemn de stejar sau din lemn de salcam.

Calea Victoriei de astazi, care in trecut se numea Podul Mogosoaiei, a fost pavata in intregime cu acest tip de parchet, fiind o zona de promenada in perioada antebelica si interbelica. Cum zgomotul rotilor trasurilor trebuia sa fie estompat s-a gasit aceasta solutie de a fi placata cu bucati de lemn, denumit  parchet industrial.

Sunt foarte multe cladiri in intreaga Europa, cum ar fi aeroporturi, centre expozitionale, biblioteci, care au un trafic extrem de ridicat.  In aceste spatii se doreste un parchet elegant dar in acelasi timp rezistent  la trafic extrem. In situatia data, foarte multi arhitecti aleg sa foloseasca pentru zonele foarte circulate, cu trafic extrem, parchet din lemn de esenta tare. Pe langa esenta lemnului, este important ca parchetul sa fie protejat cu diverse tipuri de lac sau finisaje destinate traficului extrem.

Nevoia de a amenaja standuri expozitionale din ce in ce mai spectaculoase si elegante a impins industria parchetului la realizarea de solutii in care au creat parchet de expozitie cu straturi de uzura destul de mici si costuri relativ reduse. Aceste solutii imbina nevoia de a folosi o pardoseala pe o perioada scurta de timp cu nevoia de eleganta a amenajarilor exclusiviste .

Dezvoltarea industriilor din domeniul pardoselior permite in momentul de fata folosirea parchetului si pentru placarea scarilor din beton sau metal. Daca in amenajarile clasice placarea scarilor se facea doar cu blaturi de lemn , astazi putem folosi cu succes parchet pentru scari. Cand ne gandim la parchet pentru scari nu trebuie sa ne gandim neaparat la un alt tip de parchet decat cel pe care il folosim in spatiul nostru. Trebuie totusi sa tinem cont de cateva aspecte, atunci cand ne dorim parchet pe scari. In primul rand, pentru acest tip de montaj, avem nevoie de consolidarea treptelor si a contratreptelor prin aplicarea de rasini sau de diverse armaturi metalice , cat si de profile de colt cu sau fara nas de treapta pentru a avea un montaj cat mai reusit. Atunci cand folosim acelasi parchet atat pe scari cat si in restul spatiului, avem avantajul de a obtine o culoare unitara. 

Montaj 

In cazul parchetului, montajul este un element foarte important. Daca ar fi sa facem o comparatie cu activitatea unui croitor, degeaba cheltuim noi multi bani pe o stofa scumpa daca croitorul ne face din ea un costum urat sau un biet halat de baie. Este obligatoriu sa apelam la profesionisti atunci cand este vorba de montaj parchet. Termenul de profesionist trebuie sa fie foarte bine inteles, profesionisti nu sunt cei pe care ii gasim in anunturile de la mica publicitate sau pe platforme de anunturi gratuite. Daca ai un circular pendular,  cu care ai bricolat o podea laminata la tine acasa si la un vecin sigur nu esti un profesionist! Profesionalism in domeniul parchetului inseamna sa se deplaseze un inginer in santier,  acolo unde urmeaza sa se monteze parchetul. Inginerul va analiza santierul, va face masuratorile de umiditate, planeitate si duritate.  In baza acestor masuratori se va da o solutie tehnica compusa din diverse materiale in functie de nevoile santierului si in baza careia sa se faca oferta de pret.

 Pretul este foarte important , doar daca in schimbul lui primesti ceea ce ai tu nevoie sau produsul potrivit.

Un alt element pe care trebuie sa il stabileasca inginerul in cazul montajului de parchet este tipul montajului. Dupa modul in care sunt asezate placile, poate fi: parchet chevron, parchet bradut sau fishbond, parchet englezesc, parchet plank sau dusumea, parchet versailles, parchet cu friz.

Montajul de parchet chevron este foarte elegant si cerut din ce in ce mai mult in ultimii ani. 

Pentru acest tip de montaj avem nevoie ca lamelele de parchet chevron sa vina impartite in doua categorii de tip A si de tip B.

 In zona imbinarii dintre lamele acestea trebuie sa fie taiate la un unghi de 30, 45 sau 60 grade in functie de deschiderea pe care dorim sa o aiba.

Parchet bradut sau herringbone pe langa parchetul englezesc, poate fi considerat unul dintre tipurile clasice de montaj . Acest tip de montaj cu lamele in bradut a fost folosit inca de la aparitia parchetului si pentru acest tip de parchet avem nevoie de doua tipuri de lamele de tip A si de tip B, diferenta intre acest parchet si modelul de parchet chevron este aceea ca la imbinarea lamelelor nu formeaza o linie, ci un zig zag.

Lamelele de parchet care formeaza o linie continua poarta denumirea de parchet englezesc. Acest tip de montaj este unul foarte facil. La parchetul englezesc lamelele trebuiesc montate ,,tesut’’, iar distanta dintre doua imbinari pe rand trebuie sa fie de minim 20 cm.

Parchet plank sau dusumea

Acest tip de parchet plank a aparut ca o alternativa la dusumelele clasice care erau formate din scanduri foarte lungi si foarte late. Uneori pentru a se forma o asemanare cat mai reala cu vechile dusumele, latimile placilor de parchet sunt diferite. Tot pentru a realiza o  asemanare  cu vechile dusumele, aceste placi pot fi bizotate astfel avem un parchet bizotat ceea ce face sa se vada foarte clar delimitarea dintre lamelele acestui tip de parchet plank.

Parchet versailles

Cel mai complex si spectaculos parchet din punct de vedere al cromaticii si al designului este tipul de parchet versailles care imbina mai multe esente de lemn traforate in diverse forme florale sau geometrice, formand astfel adevarate opere de arta intinse la picioarele noastre.

Parchet cu friz

Pentru a spori eleganta unui montaj de parchet se foloseste frizul din lemn perimetral. Practic intre perete si montajul de parchet se formeaza o bordura din lemn care evidentiaza mult mai bine montajul parchetului.

Parchet colorat

Initial culorile folosite pentru parchet erau cele naturale. In acel moment parchetul se diferentia doar prin tipul esentei de lemn: parchet de frasin, parchet de artar, parchet de stejar, parchet de maslin, parchet de nuc, parchet de bambus, parchet exotic. Odata cu evolutia tehnologica si cu realizarea mai multor tipuri de nuante de pigmenti, culorile parchetului au inceput sa fie din cele mai diversificate si mai complexe. Astfel, astazi poti avea in amenajarea ta parchet alb, parchet gri, parchet negru, parchet rosu. Nuantele de parchet maro, parchet verde sau parchet gri pot fi obtinute la speciile de parchet care au taninuri cu ajutorul activatorilor de taninuri. Activatorii de taninuri sunt substante chimice incolore, care odata aplicate pe suprafata lemnului netratat in prealabil, pot activa taninurile in diverse forme cromatice. Peste toate aceste culori se pot aplica uleiuri colorate, care astfel vor forma nuante deosebite. Exista inca o metoda prin care poti obtine parchet colorat in nuante de maro, este vorba despre acel parchet afumat sau copt la care stratul de uzura inainte de a fi lipit este tratat in cuptoare la temperaturi ridicate si astfel nuanta lui devine maronie. Acest parchet maro poate fi uleiat cu diverse nuante de uleiuri, formand astfel combinatii de culori speciale.

Colectiile de parchet pe care vi le oferim sunt variate, realizate din diferite esente (parchet stejar, parchet nuc, parchet fag, parchet cires, parchet frasin etc) pot acoperi orice nevoie a clientilor si pot fi folosite in diferite spatii (case, birouri, hoteluri).